"CSAK CSAJOK" ingyenes programozó órák lányoknak

2019.09.13

A PROGRAMOZÁS NEKED IS VALÓ!  TUDTAD?

A Hauni Hungária Gépgyártó Kft-vel együttműködve már harmadik alkalommal hirdetjük meg a "CSAK CSAJOK" programunkat.  Célunk, hogy minél több diáklánynak mutassuk meg, hogy az informatika számos területén, ezen belül a  programozásban ugyanúgy helyük van, mint a fiúknak.

Tavalyi évben két iskolában hirdettük meg programunkat, ahol nagy érdeklődéssel, kíváncsisággal, lelkesedéssel vágtak bele a 12-13 éves lányok a programozás színes világába. Az öt alkalom alatt   megismerkedtek a programozás alapjaival, minden órán más animációt vagy játékot készítettek el, amely inspirálta őket arra, hogy programozás oktatás keretében vagy akár önállóan is folytassák ilyen irányú tanulmányaikat. Programunk végén a lányokkal a pályaválasztásról beszélgetve már egyáltalán nem tartották elképzelhetetlennek,  hogy tanulmányaikat mérnöki, informatikai pályákon folytassák.

Számunkra ez nagyon fontos visszajelzés, mert tudjuk és tapasztaljuk, hogy a mérnöki világban a nőknek, - a női szemléletnek, kreativitásnak - ugyanúgy van létjogosultságuk mint a férfiaknak, mégis ezen szakmákban dolgozók mindössze  15-20%-a nő.

Idén az ingyenes tanfolyam kezdési időpontja: 2019 szeptember 30. hétfő. A további tanfolyam napok a következő négy hétfőn a választott időpontban lesznek megtartva.

Egy nagyon jó cikk ebben témában, mindenkinek a figyelmébe ajánlom:

Elveszítik a nőiességüket az IT-s lányok? Tévhitek és cáfolatok