Emelt szintű informatika érettségi felkészítő C#, Java, Python választható programnyelveken

Jelentkezz akár programozás tudás nélkül is! Mi megtanítunk mindarra, ami egy sikeres emelt szintű érettségihez szükséges.


Az elmúlt években több száz diák vett részt az emelt szintű online érettségi felkészítő tanfolyamunkon. Az Online (tanárral élőben ZOOM-on keresztül) oktatásnak semmilyen negatív hatását nem érzékelték, sőt mivel otthonról tudtak csatlakozni az órához, sokkal több idejük maradt egyéb tanulmányaikra. Ha nem tudtak részt venni valamelyik órán, akkor az órai felvett anyagot rendelkezésükre bocsájtottuk, így nem maradtak le a tananyaggal. Örömmel vettük visszajelzésüket, hogy mindenki sikeresen teljesítette a vizsgát, Amit szerettek volna az elérték. A létszámunknak közel 50%-a  teljesen kezdő volt programozásból és adatbázis-kezelésből, így még nagyobb öröm, hogy ilyen jók lettek az eredmények. Természetesen ez az eredmény az Ő hozzáállásukat tükrözi. Elmondásuk szerint az érettségi vizsgát nagyon magabiztosan tudták elkezdeni, köszönhetően a sok gyakorlásnak és az ismerős programozási környezetnek.

A fenti eredmények két dolgot bizonyítottak számunka és diákjaink számára. Ez a típusú távoktatás élő oktatóval amit nyújtunk, kiválóan alkalmas az ismeretanyag megfelelő színvonalú átadására, valamint a tananyag és oktatóink felkészültsége garanciát nyújt a sikeres érettségire akár teljesen kezdő programozók számára is.

Ezúton is gratulálunk minden diákunknak és kívánunk számukra eredményes tanulmányokat!

Hogy miben más a mi oktatásunk a szokásos online oktatásokhoz képest?

Nálunk nem az oktató osztja meg a képernyőjét, hanem mindig egy kijelölt diák (alapozó órák után). Az oktató pedig csak annyit segít, amennyire szükséges az adott helyzetben. Mivel az érettségi feladatok több részfeladatból állnak, így egy órán akár 5-6 diák is feladatot kap. Így az oktató folyamatosan pontos képet kap a diákok tudásszintjéről, valamint a diákoknak az órán folyamatosan figyelniük és dolgozniuk kell, mivel bármikor valaki másra kerülhet a feladat megoldásának folytatása. (Az óráink kötetlenek, interaktívak, bárki más is közbeszólhat, kérhet plusz magyarázatot...)

Egy jól elmagyarázott videós anyagból egy programozási feladatot megérteni nem nehéz, de egy programozási feladatot önállóan megérteni,  feldolgozni, majd programozni már egy sokkal nehezebb dolog. Mivel az érettségin sem lesz egyéb segítségük, mi arra törekszünk, hogy az önálló gondolkodásmódot, a programozás logikáját fejlesszük.

Az emelt szintű írásbeli informatika érettségi négy témakörből áll, dokumentumkezelésből, táblázatkezelésből, adatbázis-kezelésből, és programozásból. Tapasztalataink alapján a diákok az első két témakörben sok ismerettel rendelkeznek, viszont programozás és adatbázis-kezelés valamint webszerkesztés terén nem rendelkeznek elegendő tudással. Tanfolyamunkon a legnagyobb hangsúlyt ez utóbbi témákra fektetjük, hogy az emelt szintű érettségihez szükséges kompetenciákat (rengeteg gyakorlással, feladat megoldással, magyarázattal) teljes mértékben elsajátíthassák. Online élő oktatásaink során kis létszámú csoportokkal dolgozunk, hogy minél hatékonyabban tudjunk figyelni az egyéni igényekre. Ha valaki még egyáltalán nem tanult programozni, az sem gond, alapozó képzésünkön részletesen megismerkedhet a programozás alapjaival. 3 programozási nyelven is indítunk tanfolyamokat. C#, Python és Java

A felkészítést két fázisra bontottuk. 

Első fázis egy  ALAPOZÓ, ismerkedés a programozással, gyakorlottabbaknak ismétlés, programozási hiányosságok pótlása, mini gyakorló feladatok elkészítése. Itt lehetőség van a 1-2 alkalmas (ingyenes) egyéni felzárkóztatásra is, hogy a második fázist már mindenki közel azonos tudásszinttel kezdje.  Alapozó oktatásunk 10 tanórából áll.(Itt sok kis házi feladatot kapnak, amiből válogathatnak, hogy melyeket oldják meg. Mindenki annyit gyakorol, amennyit szükségesnek érez, de van egy minimum feladat mennyiség, amit el kell készíteni. Ebből látjuk, hogy esetleg mit kell még újra átismételni.) Alapozó foglalkozások anyagát videóra rögzítjük, így az órán elhangzottakat a diákok részére át tudjuk adni, ezzel is segítve felkészülésüket.

Második fázisban a ÉRETTSÉGI VIZSGAFELADATOK megoldására koncentrálunk. Feladatok elemzését, megoldási tervek készítését, programozását, az elkészített programok kiértékelését végezzük.

(+ felkészítő hétvégék lesznek dokumentum szerkesztés (Word), táblázatkezelés (Excel) és Power Point bemutató készítése témákban csak azoknak, akit érdekel)

Számlázás:  A felkészítő tanfolyam díját nem kell előre egy összegben kifizetni, hanem havonta átutalással kell kiegyenlíteni.

Tanfolyam díja: 1400 Ft/óra

2023 májusi érettségi felkészítő tanfolyam indul 2022 október közepétől C# illetve Python programnyelven. Minden héten 3 tanóra. (heti egy alkalommal) A felkészítő foglalkozások május elejéig tartanak.

ŐSZI felkészítő időpontok:

Python programnyelven: hétfő 16:00-18:15 vagy csütörtök 16:30-18:45

C# programnyelven: szerda 16:30-18:45

ŐSZI INTENZÍV KURZUS: Ezt azoknak a diákoknak ajánljuk, akik már valamilyen alap programozási tudással rendelkeznek, és a második félévben már más tanulmányokra szeretnének koncentrálni.

Minden héten 5 tanóra. (heti két alkalommal kettő, illetve három tanóra) A felkészítő foglalkozások január végéig tartanak.

Python programnyelven: kedd 16:30-18:45 és csütörtök 18:50-20:20

Ha valaki nem tud részt venni valamelyik órán, az órai anyagot megküldjük neki digitálisan, ezzel is segítve felkészülését.

HELYSZÍN

ONLINETANÓRÁK

heti 1 alkalom 3x45 perc, vagy heti 2 alkalom össz 5x45 perc


LÉTSZÁM


KOROSZTÁLY

17 éves kortól

ÁR

1400Ft/tanóra