Emelt szintű digitális kultúra (informatika) érettségi felkészítő C#, Python választható programnyelveken

Jelentkezz akár programozás tudás nélkül is! Mi megtanítunk mindarra, ami egy sikeres emelt szintű érettségihez szükséges.


Az elmúlt években több száz diák vett részt az emelt szintű online érettségi felkészítő tanfolyamunkon. Az Online (tanárral élőben ZOOM-on keresztül) oktatásnak semmilyen negatív hatását nem érzékelték, sőt mivel otthonról tudtak csatlakozni az órához, sokkal több idejük maradt egyéb tanulmányaikra. Ha nem tudtak részt venni valamelyik órán, akkor az órai felvett anyagot rendelkezésükre bocsájtottuk, így nem maradtak le a tananyaggal. Örömmel vettük visszajelzésüket, hogy mindenki sikeresen teljesítette a vizsgát, Amit szerettek volna az elérték. A létszámunknak közel 50%-a  teljesen kezdő volt programozásból és adatbázis-kezelésből, így még nagyobb öröm, hogy ilyen jók lettek az eredmények. Természetesen ez az eredmény az Ő hozzáállásukat tükrözi. Elmondásuk szerint az érettségi vizsgát nagyon magabiztosan tudták elkezdeni, köszönhetően a sok gyakorlásnak és az ismerős programozási környezetnek.

A fenti eredmények két dolgot bizonyítottak számunka és diákjaink számára. Ez a típusú távoktatás élő oktatóval amit nyújtunk, kiválóan alkalmas az ismeretanyag megfelelő színvonalú átadására, valamint a tananyag és oktatóink felkészültsége garanciát nyújt a sikeres érettségire akár teljesen kezdő programozók számára is.

Ezúton is gratulálunk minden diákunknak és kívánunk számukra eredményes tanulmányokat!

Hogy miben más a mi oktatásunk a szokásos online oktatásokhoz képest?

Nálunk nem az oktató osztja meg a képernyőjét, hanem mindig egy kijelölt diák (alapozó órák után). Az oktató pedig csak annyit segít, amennyire szükséges az adott helyzetben. Mivel az érettségi feladatok több részfeladatból állnak, így egy órán akár 5-6 diák is feladatot kap. Így az oktató folyamatosan pontos képet kap a diákok tudásszintjéről, valamint a diákoknak az órán folyamatosan figyelniük és dolgozniuk kell, mivel bármikor valaki másra kerülhet a feladat megoldásának folytatása. (Az óráink kötetlenek, interaktívak, bárki más is közbeszólhat, kérhet plusz magyarázatot...)

Egy jól elmagyarázott videós anyagból egy programozási feladatot megérteni nem nehéz, de egy programozási feladatot önállóan megérteni,  feldolgozni, majd programozni már egy sokkal nehezebb dolog. Mivel az érettségin sem lesz egyéb segítségük, mi arra törekszünk, hogy az önálló gondolkodásmódot, a programozás logikáját fejlesszük.

Az emelt szintű írásbeli informatika érettségi négy témakörből áll, dokumentumkezelésből, táblázatkezelésből, adatbázis-kezelésből, és programozásból. Tapasztalataink alapján a diákok az első két témakörben sok ismerettel rendelkeznek, viszont programozás és adatbázis-kezelés valamint webszerkesztés terén nem rendelkeznek elegendő tudással. Tanfolyamunkon a legnagyobb hangsúlyt ez utóbbi témákra fektetjük, hogy az emelt szintű érettségihez szükséges kompetenciákat (rengeteg gyakorlással, feladat megoldással, magyarázattal) teljes mértékben elsajátíthassák. Online élő oktatásaink során kis létszámú csoportokkal dolgozunk, hogy minél hatékonyabban tudjunk figyelni az egyéni igényekre. Ha valaki még egyáltalán nem tanult programozni, az sem gond, alapozó képzésünkön részletesen megismerkedhet a programozás alapjaival. 3 programozási nyelven is indítunk tanfolyamokat. C#, Python és Java

A felkészítést két fázisra bontottuk. 

Első fázis egy  ALAPOZÓ, ismerkedés a programozással, gyakorlottabbaknak ismétlés, programozási hiányosságok pótlása, mini gyakorló feladatok elkészítése. Itt lehetőség van a 1-2 alkalmas (ingyenes) egyéni felzárkóztatásra is, hogy a második fázist már mindenki közel azonos tudásszinttel kezdje.  Alapozó oktatásunk 10 tanórából áll.(Itt sok kis házi feladatot kapnak, amiből válogathatnak, hogy melyeket oldják meg. Mindenki annyit gyakorol, amennyit szükségesnek érez, de van egy minimum feladat mennyiség, amit el kell készíteni. Ebből látjuk, hogy esetleg mit kell még újra átismételni.) Alapozó foglalkozások anyagát videóra rögzítjük, így az órán elhangzottakat a diákok részére át tudjuk adni, ezzel is segítve felkészülésüket.

Második fázisban a ÉRETTSÉGI VIZSGAFELADATOK megoldására koncentrálunk. Feladatok elemzését, megoldási tervek készítését, programozását, az elkészített programok kiértékelését végezzük.

(+ felkészítő hétvégék lesznek dokumentum szerkesztés (Word), táblázatkezelés (Excel) és Power Point bemutató készítése témákban csak azoknak, akit érdekel)

Számlázás:  A felkészítő tanfolyam díját nem kell előre egy összegben kifizetni, hanem havonta átutalással kell kiegyenlíteni.

Tanfolyam díja: 1600 Ft/tanóra

2024 JÚNIUS közepétől az idei (2024) októberi érettségire felkészítő tanfolyam indul heti két alkalommal összesen 5 tanórában ( 2 alkalomra bontva). A felkészítő foglalkozások október közepéig tartanak.

Az oktatás alábbi időpontokban kerül megtartásra:

Python programnyelven: hétfő 17:00-19:15 és csütörtök 17:00-18:30

C# programnyelven júniusban nem indul oktatás


2024 OKTÓBER  közepétől a (2025) májusi érettségire felkészítő tanfolyam indul heti egy alkalommal 3 tanórában. A felkészítő foglalkozások májusi érettségiig tartanak.

Az oktatás alábbi időpontokban kerül megtartásra:

Python programnyelven: hétfő 17:00-19:15 vagy csütörtök 17:00-19:15

C# programnyelven: szerda 16:30-18:45

HELYSZÍN

ONLINETANÓRÁK


LÉTSZÁM


KOROSZTÁLY

17 éves kortól

ÁR

1600Ft/tanóra

Visszajelzések

Levi

Az én emelt infó érettségim 96%-os lett! Köszönöm a felkészüléshez nyújtott segítségüket, jelentősen megkönnyítette a tanfolyam a dolgomat!

Balázs

93%-os lett az érettségim, köszönöm a felkészítést. Az oktató nagyon segítőkész volt, az órák abszolút interaktívak voltak. Mindig mi programoztunk és az oktató csak akkor segített, ha elakadtunk.

Tamás

Még egyszer szeretném megköszönni a felkészítést, és a mindig jó hangulatú órákat, szuper volt.

Flóra

Pythonból 30 pontot szereztem. Nagyon elégedett vagyok. :)

Bogi

Emelt informatika érettségim 76%-os lett, aminek nagyon örülök. Én az iskolában nem tanultam programozni, de a felkészítő miatt az érettségin egész jól teljesítettem. Az oktató mindig nagyon segítőkész volt.

Tünde

Köszönöm a felkészítést, nagyon hasznos volt. Az érettségi jól sikerült 88%-os lett. Nem gondoltam volna, hogy az online oktatás ennyire hatékony tud lenni.

Bálint

79%-os lett az emelt informatika érettségim. Messze felülmúlta elképzeléseimet, mivel a felkészítő előtt soha nem tanultam programozni.

Balázs

Az online oktatástól kicsit tartottam, mert az iskolai nagyon nem tetszett, de ez tényleg más volt, itt nem lehetett unatkozni, a csoport nagyon jó volt.